top of page

Acerca de

Trauma & geboorte

'Professionele fundamenten voor een traumabewuste geboortezorg'

Trauma? 

Het woord trauma vindt zijn oorsprong in het Grieks en betekent 'wonde'. Een wonde, pijn die enerzijds kan ontstaan door een onverwachte heftige gebeurtenis zoals bv. een ingreep, een ongeval, een overlijden,... . Anderzijds kan een chronische blootstelling aan negatieve stress eveneens zorgen voor het opslaan van trauma in ons lichaam. 

Inderdaad, trauma is een ervaring die vastgehouden wordt door het geheugen van het lichaam. Telkens wanneer er zich een trigger aandient die op welke manier dan ook linkt daar de traumatische ervaring gaan we instinctief reageren door te vechten, te vluchten, te pleasen of te bevriezen. Het ontstaan van trauma gebeurt in de periode tussen de conceptie van een baby het vierde levensjaar. Trauma's die zich daarna aandienen zijn een herhaling van deze eerdere ervaren trauma's. 

 

Traumabewuste geboortezorg?

In deze opleiding is gefocust op het je eigen maken van het kader rond traumabewuste geboortezorg.  
We richten ons op de impact van trauma en chronische stress op de baby, de mama, de partner, op jezelf als geboortewerker en het systeem van geboortezorg. Je leert hoe trauma te detecteren, hoe je support biedt en hoe release & heling geïnitieerd kunnen worden. 

Er is aandacht voor trauma vanuit een lichaamsgerichte invalshoek, omdat in essentie trauma opgeslagen wordt in het lichaam. De range aan content zeer ruim & omvattend: birth imprints, intergenerationeel trauma, persoonlijk trauma, collectief trauma, traumaresponses, praktische modellen rond trauma, trauma op niveau van het brein, communicatie van het lichaam, trauma als zielscommunicatie, trauma-bewust ondersteunen als geboortewerker, voorkomen van eigen burn-out

Samengevat biedt deze opleiding een combinatie van theorie, praktisch inzetbare tools & zelfreflectie. Het ondersteunt en faciliteert jouw ondersteuning als geboortewerker en zorgt voor groei in bewustzijn als persoon.

Deze opleiding wordt online aangeboden en kan je qua theorie doorwerken op eigen tempo. Daarnaast is er ook ruim 5H videomateriaal voorzien, worden er verschillende Q&A-sessies ingericht en is er een online support & supervisie groep voor als jouw vragen. 
I

"De manier waarop een baby wordt geboren, heeft het potentieel om levenslang te beïnvloeden hoe hij omgaat met liefde, kracht en zijn vermogen om een diepe verbinding te maken."
Dr. Jennifer Barham-Floreani, auteur van "Well Adjusted Babies"

Voor wie?

Deze training rond 'traumabewuste geboortezorg' is bedoeld voor iedereen die betrokken is tijdens de periode van conceptie, zwangerschap, geboorte & postpartum.  
Voor doula's, vroedvrouwen, gynaecologen, kinderartsen, ... als ook voor kinesisten, osteopaten, chiropractor, massagetherapeuten,... en andere zorgprofessionals zijn welkom! 

  • Je bent enthousiast over hoe je  gedurende die eerste 1000 dagen het verschil kunt betekenen voor baby, mama & gezin 

  • Je wilt je verdiepen in hoe je trauma ombuigt naar transformatie (binnen geboortezorg)

  • Je gelooft dat werken vanuit een hart-energie de sleutel is maar je wilt nog niet concreet hoe.  

  • Je wilt je eigen bewustzijn & zelfzorg vergroten 

Over Celine  

Celine staat klaar om je alles te leren over trauma, transformatie & heling binnen de geboortezorg, de geboorte van een mama & jezelf als geboortewerker.

Ze werkt als doula & soula in de regio van groot Gent. Daarnaast specialiseerde ze zich in alles wat met trauma te maken heeft gedurende de periode van zwangerschap, geboorte & postpartum of de kraamtijd. Ze begeleidt mama's, ouders & koppels binnen dit thema & biedt ook supervisie & mentorschap aan voor geboortewerkers.

5D3_6597.jpg
bottom of page